Visie

Mike en Maria bewaren allebei goede herinneringen aan de logeerpartijen bij hun grootouders. Deze insteek hebben zij voor het logeerhuis gekozen. Het logeerweekend is niet alleen bedoeld om de ouders te ontlasten; het plezier van de kinderen komt op de eerste plaats.

Mike en Maria kiezen voor een persoonlijke benadering van ouders en kind. Binnen de grenzen van hun eigen leven is veel ruimte voor de individuele behoeften van elk kind. Om die reden kiezen Mike en Maria ervoor om niet meer dan vijf kinderen per weekend te ontvangen. Zo kunnen ze elk kind de zorg en aandacht geven die het nodig heeft.

Wat Mike en Maria belangrijk vinden is dat als kinderen er zijn, de kinderen zoveel mogelijk meedraaien met de dagelijkse gang van zaken. Een logeerdag ziet er bijvoorbeeld zo uit:

  • ’s Ochtends naar buiten om te spelen of boodschappen te doen. Afhankelijk van de logeergroep splitsen Mike en Maria ook wel eens op om iets individueels met de kinderen te ondernemen.

  • Er wordt altijd uitgebreid geluncht. De kinderen helpen met de tafel dekken en afruimen, het is een vast ritueel.

  • ’s Middags gaan Mike en Maria vaak met de kinderen naar het bos of het strand. Meestal gaan ze ook een keer zwemmen en pannenkoeken eten in het logeerweekend. Knutselen, tekenen, koekjes bakken, picknicken of een bad in de tuin zijn andere favorieten.